SERVIRA / Felhő hírek / A hibrid felhő fejlődésének következő állomása: hibrid adattárolás

A hibrid felhő fejlődésének következő állomása: hibrid adattárolás

Manapság számos vállalat választja az úgynevezett hibrid felhő (hybrid cloud) kínálta lehetőségeket, ahol a felhő egy részét külső cégek által üzemeltetett infrastruktúra segítségével valósítják meg, míg bizonyos megoldásokat saját, belsőleg üzemeltett infrastruktúra segítségével szolgálják ki.

Ez a megoldás remek lehetőséget biztosít az adatok védelmének, az általános biztonság, valamint a különböző számítási igények kialakításában.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Az adatok helyben maradnak

Miközben a vállalatok és szervezetek folyamatosan igyekeznek a működésükhöz megfelelő méretű és infrastruktúrájú felhő infrastruktúrát a lehető leginkább költséghatékony módon megvalósítani, a hibrid felhők által kínált megoldás fejlődése egy új felhasználás megjelenését eredményezheti a közeljövőben: a hibrid adattárolásét. Használatuk során a felhő alapú alkalmazások továbbra is a publikus felhő (public cloud) alapú infrastruktúrák által kínált magas rendelkezésre állású és teljesítményű rendszereken futnak majd, míg az adatok a helyben, a vállalat által üzemeletett infrastruktúrán találhatóak meg.

felhő, public, publikus, cloud, private, privát, magán, adat, adatvédelem, data, security, titkosítás

Mintha helyben lenne

Az alkalmazások működésük során ezeket az adatokat tikosított formában, közvetlenül a vállalat szervein keresztül érik el oly módon, mint ha azok közvetlenül a futtatásukhoz használt infrastruktúrán lennének fellelhetőek. A hibrid felhővel ellentétben azonban az adatok soha nem hagyják el a vállalati infrastruktúra határát – kivéve, ha ez különösen indokolt, például felhő alapú biztonsági mentések esetén.

Ez az újonnan kialakuló megközelítés segít megszüntetni az adatvesztéssel, bizalmassággal kapcsolatos kételyek jelentős részét, miközben egyidejűleg képes felgyorsítani a felhő alapú rendszerek fejlődését, kihasználásának hatékonyságát. A hibrid adattárolás elsősorban a vertikálisan felépülő vállalati rendszerek számára - egészségügy, kormányzati hivatalok - jelent előnyt a jelenlegi megoldásokkal szemben.

How to Tie a Reef Knot by This article has been tweeted 1203 times and contains 78 user comments.
 
Támogatott rendszereink