SERVIRA / Fogalomtár / Flame (flaming)

Flame (flaming)

Flaming - mit jelent?

A flaming sértő üzenetek posztolását vagy küldését jelenti az inbox (postaláda)en keresztül. Ezeket az üzeneteket, amiket egyébként flame-nek is neveznek online beszélgetéseken, webfejlesztésokon; e-mailen vagy egyéb inbox (postaláda)es üzenő-programokon keresztül juttatnak célhoz. A leggyakoribb előfordulási helyük az online webfejlesztésok, amik más néven faliújságként is ismertek.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Flaming - mennyire kultúrált?

Sajnos - habár jogos vitatémákat vetnek fel - gyakran lealacsonyított szinten teszik ezt.

Például adott egy webfejlesztés, ahol a felhasználók azt a kérdést vitatják meg, hogy szerintük Mac-et vagy PC-t érdemes-e választani. Adott ebben a környezetben egy Mac rajongó kárörvendő megjegyzések keretében isteníti a Mac előnyös tulajdonságait, ami egy PC felhasználó kommentjére reagál, aki szerint a Mac jóformán értékelhetetlen és a Windows mellett áll ki. Erre a Mac rajongó talán következő válaszában magasabb szellemi szintre helyezi saját csoportját és a PC-seket megvezethető, naiv felhasználóknak bélyegzi. Ez a megszólalás kiváló táptalajt biztosít egy flame-háború kibontakozásához.

Falming - mekkora méreteket ölthet?

Ezeket a flame-háborúkat gyakran pite-harcoknak is nevezik és többnyire nem csak két felhasználó között zajlanak, hanem akár többeket is mozgósíthat egy időben. Sajnos viszonylag hamar kialakulhatnak ilyen vitás helyzetek, amik gyorsan hatalmas háborúkká duzzadnak, amik többnyire az etikett és a navigációs menü legkisebb jelét sem mutatják. Emellett a legtöbb esetben eredményre sem vezetnek.

A flame-háborúk során ahelyett, hogy megfontolnák a másik fél nézőpontjának helyességét, inkább a sajátjukat akarják rájuk erőszakolni.

Az flaming egy része szándékos, másik része valamilyen félreértés következtében harapódzott el. A hangulatjelek használata és a világos megfogalmazás segíthet elkerülni az ilyen jellegű félreértéseket.

 
Támogatott rendszereink