SERVIRA / Fogalomtár / Tűzfal

Tűzfal

Tűzfal - mit jelent?

A tűzfal eredetileg olyan tűzálló válaszfalat jelentett két épület között, ami megakadályozta a tűz terjedését a házak között. A tűzfalakat általában olyan tűzálló anyagokból készítették őket, mint amilyen például a tégla vagy az acél, hogy a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák vissza a lángok térnyerését.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Tűzfal az IT világában

Az IT világában a tűzfal nem kapcsolódik sem a lángokhoz, sem különböző pirotechnikai eszközökhöz, de gyakorlatilag ugyanazt a célt szolgálják, mint amit egy hétköznapi tűzfal. A számítógép tűzfala megszűri az adatokat, és védi a szervert vagy a kliens gépet a károktól, amiket a jogosulatlan felhasználók okozhatnak.

Tűzfal - hardveres vagy szoftveres elem?

A tűzfalak lehetnek hardver vagy szoftver alapúak is. A router egy jó példa arra, amikor egy hardver eszköz rendelkezik beépített tűzfallal. A legtöbb router beállítható úgy, hogy korlátozza a forgalmat bizonyos IP-címek esetében vagy kritériumok alapján blokkolja azokat.

Az olyan szoftver programok, amik nyomon követik és korlátozzák külső hozzáférést a számítógéphez vagy a hálózathoz is szolgálhatnak tűzfalként. A hálózati tűzfal lehetővé teszi, hogy csak engedélyezett forgalom jusson keresztül rajta az inbox (postaláda)en keresztül beáramló rengeteg adat közül.

Tűzfalas védelem a Servira infrastruktúrája esetén

A Serviránál az ügyfeleinket kiszolgáló infrastruktúránkat is tűzfalak segítségével védjük az esetleges, kívülről érkező támadások ellen.

internet, biztonság, adatvédelem, tűzfal, firewall, router, hardware, software, vps, server, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink