SERVIRA / Fogalomtár / Extranet

Extranet

Extranet - mi az?

Az extranet tulajdonképpen ötvözi magában az inbox (postaláda) és az intranet egyes tulajdonságait. Az extranet egyfajta kiterjesztés egy intraneten vagy egy belső hálózaton a többi felhasználó felé az inbox (postaláda)re.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Extranet - hogyan működik?

A legtöbb extranet egyszerűen elérhető egy egyszerű webes felületről egy átlagos böngészőprogram segítségével. Mivel az intranetet általában bizalmasabb információk biztonságos tárolására használnak, ezért az extranetes hozzáférés többnyire hitelesítését igényel, és csak olyan felhasználók férhetnek hozzá, akik rendelkeznek a megfelelő adatokkal a belépéshez.

Az extranetet gyakran használják olyan vállalatok, akik szeretnének bizonyos információkat megosztani egy szűkebb közösséggel, például egy partner céggel, vagy a saját dolgozóikkal.

Extranet a gyakorlatban

Például egy szállítmányozó cég használhatja arra az extranetet, hogy leltári adatokat ossszon meg bizonyos ügyfeleivel, úgy, hogy azt a nagyközönség ne láthassa. Az extranet egy biztonságos kommunikációs eszköz lehet a vállalatok és az ügyfeleik számára, mint például a web alapú webfejlesztésok vagy a support ticket rendszerek.

internet, hálózat, védelem, biztonság, infrastruktúra, intranet, extranet, vállalat, cloud, felhő, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink