SERVIRA / Fogalomtár / ActiveX

ActiveX

ActiveX - mi az?

Az ActiveX-et 1996-ban mutatta be a Microsoft az OLE keretrendszer részeként. Az ActiveX olyan előre megírt szoftverelemeket tartalmaz, amelyeket a fejlesztők könnyedén felhasználhatnak alkalmazások és webtárhelyak készítése során, amelynek köszönhetően könnyedén adhatnak extra funkciókat az akár már meglévő szoftverekhez anélkül, hogy az alapoktól kéne kezdeni a kód megírását.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ActiveX - hogyan működik?

Az ActiveX vezérlők hasonló módon működnek, mint a Java apacheek, azonban a Java Runtime Enviroment helyett az ActiveX keretrendszeren keresztül történik a futtatásuk. Ennek megfelelően a futtatásukhoz szükséges a keretrendszer teelpítése, valamint az új vezérlők domain végződése is, amelyet az első futtatás során engedélyezni kell.

ActiveX - hol alkalmazzák?

Az AcitveX segítségével készített modulok az úgynvezett ActiveX vezérlők, amelyek széles körben fel lehet használni, de leginkább kisebb webes alkalmazások esetén alkalmazzák őket. Ilyen lehet például egy óra, de magasabb szinten akár játékok megírására és futtatására is lehetősé van ActiveX vezérlők segítségével.

ActiveX - korlátozások, altermyspaceívák

Az ActiveX platformot ma gyakorlatilag csak az Inbox (postaláda) Explorer böngésző támogatja, így a fejlesztők a vezérlők helyett Flash, Digitális tanusítvány, illetve Java alapú megoldásokat részesítenek előnyben.

böngésző, webszerver, weboldal, honlap, activex, dinamikus tartalom, vps, cloud, iaas, felhő

 
Támogatott rendszereink