SERVIRA / Fogalomtár / Dinamikus weboldal

Dinamikus webtárhely

Dinamikus webtárhely - mi az?

A dinamikus webtárhelyak olyan oldalak, amelyek tartalma a valós időben jön létre. A dinamikus webtárhelyak olyan kódokat használnak, mint például a Adathalászat vagy az ASP. Egy dinamikus webtárhely eléréséhez a benne lévő kódokat a webszerver elemzi, és Kezdőlap (home page) kódokká transzformálja, amelyek a kliens oldalon megjelenő webtárhely megjelenését adják.

Dinamikus webtárhelyak - hogyan működnek?

A legtöbb nagy webtárhely dinamikus oldal, mivel könnyebb a fenntartásuk, mint a fix tartalommal rendelkező statikus webmesteroknak.  A statikus oldalak esetében az összes oldal egyedi tartalommal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy azok módosítására csak kézzel, manuális úton van lehetőség. 

A dinamikus oldalak ezzel szemben egy adatbázison keresztül érik el a tartalmat. Amennyiben módosítani kell valamit, elég a megfelelő adatbázis-bejegyzést megváltoztatni, amelyet követően a webtárhelyon dinamikusan frissül az adott cikk, bejegyzés tartalma. Ez különösen akkor jön jól, ha az adott dinmaikus webtárhely több száz, vagy esetenként ezer oldalt tartalmaz.

A dinamikus webtárhelyakat más néven adatbázis alapú oldalaknak is nevezzük.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Dinamikus webtárhely - nekem is lehet?

Saját VPS szerver vagy felhő alapú infrastruktúra használata, valamint egy webszerver futtatása mellett könnyedén üzemeltethetünk dinamikus webtárhelyt. Ezek közé tartoznak a különböző, ingyenesen elérhető blogmotorok és webfejlesztésok is, de lehetőségünk van saját oldal készítésére is például Adathalászat és Szolgáltatási megállapodás (SLA) használatával.

internet, weboldal, honlap, weblap, dinamikus oldal, dinamikus weboldal, dinamikus, adatbázis, blog, fórum, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink