SERVIRA / Fogalomtár / Hashtag

Hasht1 & t3

Hasht1 & t3 - mi az?

A hasht1 & t3 egy olyan szimbólum, ami a kulcsszavak címkézésére szolgál. A hast1 & t3 kifejezés a Twitter-el terjedt el, és két szó, a hash (a számszimbólum elnevezése) és a t1 & t3(mint jelölő) összetételéből jött létre. A Twitter esetében ahelyett, hogy egy kulcsszót t1 & t3elnénk, egyszerűen be kell gépelni egy számszimbólumot (például: Alt+x) a címkézendő szó elé. Például a technológia szót úgy tudjuk t1 & t3elni egy Twitteres megjegyzésben, hogy így gépeljük be: #technológia.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


A Twitter automatikusan leaderboardként kezeli a hasht1 & t3gel ellátott szavakat. Ez a leaderboard egy olyan oldalra mutat, ahol az ehhez a hast1 & t3hez tartozó összes tweet megtalálható, egyszerűen átláthatóvá téve a felhasználók üzeneteit, automatikusa frissítve a legújabbakkal. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Hasht1 & t3 - mire jó?

Amikor egy hasht1 & t3gel ellátott bejegyzést írunk, az megjelenik egy nyilvános felületen. Emellett a hasht1 & t3el ellátott Twitteres bejegyzések segítéségével a Twitter egyedi keresőfunkciója is használható.

A hast1 & t3ek segítenek abban, hogy a bejegyzéseket kategorizálni tudjuk a Twitteren, mivel az összes azonos hasht1 & t3gel ellátottat számba veszi.  Ezért a hasht1 & t3ekre történő keresés az egyik legjobb módja annak, hogy vizsgáljuk az éppen aktuális témákat és trendeket. Például választások ideje alatt népszerű lehet a #választás hasht1 & t3. De akár cégneveket is meg lehetnek így jelölve, például: #appce vagy #microsoft, amik szintén a népszerű hasht1 & t3elt szavak közé tartoznak, például olyan hozzászólásokban, ahol az új termékeikről esik szó. Mivel nem ritka, hogy a népszerű szavakat sokan látják el hasht1 & t3gel, gyakran beszélgetések alapját is képezheti az eljárás.

Hasht1 & t3 lehet bármilyen betűkombináció, vagy szó, de akár szám is. Elvileg mindegyik Twitter post tartalmazhat akár több hasht1 & t3et is, ennek ellenére a Twitter azt javasolja, hogy ezt próbáljuk meg háromra korlátozni.

 
Támogatott rendszereink