SERVIRA / Fogalomtár / DNS rekord

DNS rekord

DNS rekord - mit jelent?

A DNS rekordok zónafájlokban vannak elraktározva, amelyek IP-címek és domain nevek lefordítására használatosak. Mindemellett más adatokat is tartalmaznak, mint például a domain nevek névszervereinek adatai vagy a levelező szerverek információi.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


DNS rekord - hogyan működik?

Ha domain nevet valamilyen álnév, mint például a leggyakrabban használt "www" előzi meg, ezek is szerepelni fognak a DNS rekordokban. Mivel a DNS rekordok gyakorlatilag hagyományos szöveges állományok, ezért könnyű módosítani őket. Ezzel azonban vigyázni kell, mivel elég egy kis elírás és a domain nevet rossz kiszolgálóhoz irányítják, vagy meg is akadályozhatják a felbukkanását. Ezért fontos a DNS információk pontos megadása és a módosítások ellenőrzése a zónafájl mentése előtt.

DNS rekord saját domain nevek esetén

Ha saját virtuális szerverünkhöz tartozik egy vagy több dns rekord, úgy az azokra vomyspacekozó információkat szintén DNS rekordokban kell letárolni. Ezt rendszerint a szolgáltató szakemberei végzik el, de igény szerint lehetőség van a DNS rekordok általunk történő módosítására. A zónafájlokat tipikusan akkor kell aktualizálni, ha új domainnevet vagy IP címet rendelünk a VPS szerverünkhöz, felhő alapú infrastruktúránkhoz.

internet, internetes cím, domain, domain név, ip cím, dns, dns record, dns rekord, zónafájl, szerver, vps, iaas, cloud, felhő

 
Támogatott rendszereink