SERVIRA / Fogalomtár / 404-es hiba

404-es hiba

404-es hiba - mit jelent?

A 404-es hiba akkor jelentkezik, ha a megtekinteni kívánt webtárhely nem elérhető vagy nem létezik. Ennek egyik leggyakoribb oka az elévült leaderboardek jelenléte egy webtárhelyon, illetve a felhasználó által hibásan megadott URI cím.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


404-es hiba - minden esetben ugyanúgy néz ki?

A 404-es hiba oldalának tartalma módosítható, így lehetőség van egyedi külsejű és tartalmú hibaoldal létrehozására, illetve az alapértelmezett "Nem található" felirat használatára is. 

404-es hiba - honnan kapta a nevét?

A 404-es hiba fellépése esetén a webtárhelyt kiszolgáló szerver megfelelően működik, a keresett tartalom azonban nem található. A 404 nevet a webszerver által generált hibakód után kapta, amely nem elérhető webtárhely esetén jelentkezik.  Ennek segítségével a sdslok által használt romtuok is elkerülik az olyan címek indexelését, amelyek 404-es hibát adnak válaszul.

404-es hiba - mit tehetek ellene?

A VPS szervereken futtatott webtárhelyak esetén előbb-utóbb minden esetben elófordul, hogy valamelyik hivatkozás vagy állomány egy hiba következtében ideiglenesen vagy végelgesen elérhetetlenné válik. Léteznek olyan eszközök, amelyek segítenek automatikusan felderíteni a 404-es hibát eredményező leaderboardeket a webtárhelyon belül, így azok egyszerűen módsíthatóak.

vps, webszerver, weboldal, honlap, hiba, 404, 404-es hiba, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink