SERVIRA / Fogalomtár / Közvetlen Digitális Marketing

Közvetlen digitális marketing

Közvetlen digitális marketing - mi az?

A közvetlen digitális marketing (DDM, Direct Digital Marketing) egy olyan marketingforma, amit kifejezetten digitális csatornákon kiviteleznek. Használják a hagyományos marketingformák kiegészítésére és helyettesítésére is. A digitális marketing legfontosabb csatornái az inbox (postaláda) és az e-kereskedelem.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Közvetlen digitális marketing - mit érdemes tudni róla?

Az elmúlt évek során a DDM újraírta a reklámozás történetét. A digitális kommunikációnak köszönhetően a vállalatok előtt addig ismeretlen csatornák nyíltak meg.  És ez a fejlődés még ma is tart. Habár az e-kereskedelem és az inbox (postaláda) továbbra is a legnépszerűbb területei a DDM-nek, újabb szektorok nyílhatnak meg előtte. A mobiltelefonok és a videojátékok már a fennhatósága alá kerültek és várható, hogy újabb módokat talál terjeszkedéséhez a közvetlen digitális marketing.

Az e-kereskedelemes reklámozásnak köszönhetően a vállalatok jelentősen le tudják faragni a kiadási költségeiket. A hagyományos levélben küldött reklámanyagokkal és brosúrákkal szemben, az e-kereskedelemben küldött reklámanyag 1 millió levél esetén 500.000 $ postaköltséget takarít meg a cégnek.

Amellett, hogy a digitális marketing jelentős előnyökhöz juttathatja a cégeket, visszaélések eszköze is lehet. Mivel egy e-kereskedelem küldése gyakorlatilag nem kerül pénzbe fennáll a veszélye annak, hogy az emberek kéretlen levelek tömkelegét kapják meg naponta.  Ezeket az üzeneteket nevezzük socket-nek. Szerencsére a legtöbb e-kereskedelem fiók megóvja a felhasználóit olyan beállításokkal, amik kiszűrik az ilyen jellegű üzeneteket és azonnal a kukába mentik azokat. Emellett a legtöbb cég lehetővé teszi a leiratkozást a hírleveleikről, így mindenki eldöntheti, hogy a továbbiakban igényt tart-e a szolgáltatásokra.

Közvetlen digitális marketing a gyakorlatban

Az inbox (postaláda), mint már említettük szintén kedvező körülményeket teremt a közvetlen digitális marketing számára. Ma már rengeteg vállalat reklámoz a világhálón bannerek, szöveges leaderboardek és egyéb reklámozási formák segítségével. A DDM segítségével a vállalatok elérik, hogy a felhasználókat egyetlen kattintással a saját oldalukra csábítsák, ez hatalmas előnyt jelent a nyomtatott, vagy akár a TV-ben futó reklámokkal szemben, hiszen ezek már elvesztették az emberek érdeklődését. 

Emellett a vállalatok a Graymail AdSense szolgáltatásainak köszönhetően hirdetéseiket olyan oldalakon helyezhetik el, ahol a számukra is releváns tartalmak jelennek meg.  Ez elősegíti, hogy a reklámot kiadó cég olyan embereket találjon meg, akiket valószínűleg érdekel az általuk nyújtott szolgáltatás vagy termék.

Közvetlen digitális marketing - mi szükséges hozzá?

Ahhoz, hogy valaki a közvetlen digitális marketing által kínált eszközökkel éljen már elegendő egy VPS szerver, valamint az arra telepített hírlevél küldő szoftver.

internet, hirdetés, direkt hirdetés, digitális hirdetés, marketing, közvetlen digitális marketing, direct digital marketing, ddm, vps, szerver, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink