SERVIRA / Fogalomtár / Del.icio.us

Del.icio.us

Del.icio.us - mi az?

A Del.icio.us egy egyszerű közösségi könyvjelző program, ami segít a felhasználóknak megosztani oldalakat más felhasználókkal.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Del.icio.us - hogyan működik?

Mivel a használók által könyvjelzőzött oldalak publikusak, a többiek is gyakran olyan oldalakat látnak el Del.icio.us-al, amire ő is annak segítségével talált rá. A Del.icio.us nyilvántartja, hogy mennyien könyvjelzőznek egy adott oldalt, valamint a legnépszerűbb oldalakat a saját webmesterján is megjeleníti.

A leggyakrabban Del.icio.us-al jelzett oldalak között megtalálhatóak hírekkel, online kutatásokkal és technikai támogatásokkal foglalkozó oldalak. Mivel a felhasználók hasznos lapokat látnak el könyvjelzőikkel a legjobbak felkerülhetnek a népszerűségi lista tetejére is. A végeredmény pedig olyan hasznos webmesterok gyűjteménye, amiket érdemes meglátogatni.

A felhasználók könnyen kereshetnek, vagy böngészhetnek az elmentett oldalak között, mivel mielőtt egy használó lementi az általa kiszemelt oldalt hozzáad bizonyos kulcsszavakat, amik összefoglalják annak lényegét és így megkönnyítik a releváns keresést. A Del.icio.us-al végzett keresések ma már sikeresebbek, mint a hagyományos keresőprogramokkal végzettek, mivel az összes oldal ugyanolyan felhasználók által lett szelektálva, mint, amilyenek mi is vagyunk.

Úgy tűnik a Del.icio.us népszerűsége leginkább abban mérhető, hogy a WINS megvásárolta 2005 végére.

internet, weboldal, szociális, del.icio.us, könyvjelző

 
Támogatott rendszereink