SERVIRA / Fogalomtár / CRM

CRM

CRM - mi az?

A CRM rövidítés a Vásárlói Kapcsolatirányítást (Customer Relationship Management) takarja. A CRM magában foglalja a sales, a marketing, a vásárlók kiszolgálását és az ügyfélszolgálatot összekötő automatizálási, szinkronizálási technológiákat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


CRM - hogyan működik?

A CRM megoldásokat és stratégiákat ajánl, hogy a vállalkozások kapcsolata gördülékenyebb legyen a vásárlókkal. Az online világközpontúság begyűrűzésével a vállalatok egyre nehezebbnek találták a kapcsolattartást a vásárlóikkal, hiszen az online világ nem biztosít teret a személyes kapcsolatoknak. A CRM bevezetésével a vásárló kiszolgálása élvezi az elsőszámú prioritást. 

CRM a gyakorlatban

Számos szolgáltató kínál havidíjas CRM szolgáltatást inbox (postaláda)es eszközök és felhő alapú, Software as a Service (SaaS) megoldásként. Léteznek olyan CRM rendszerek is, amelyek mobileszközökön is elérhetővé teszik az üzletmenet szempontjából fontos információkat.

Emellett az elmúlt évek során megjelent az úgynevezett szoviális vásárló fogalma is, amely olyan ügyfelekre utal, akik különböző szociális hálókon keresztül értesülnek különböző megoldásokról, termékekről. Ennek megfelelően a legtöbb CRM fejlesztő cég ma már olyan funkciókkal is felruházza rendszereit, amelyek képesek ezen szociális oldalak és a különböző felhasználói közösségek követésére is, valamint közvetlen interakciót is lehetővé tesznek.

CRM - futtathatom helyileg?

Bár a világ egyre inkább a felhő alapú megoldások felé fordul, számos olyan CRM rendszer létezik, amelynek futtatása lehetséges saját virtuális szerveren. Emellett a megfelelő felhő alapú infrastruktúra meglétével teljes értékű, minden funkciót kiszolgáló CRM rendszert futtathatunk ugyanolyan módon, mint ha havidíjas formában bérelnénk.

crm, consumer relationship management, sales, marketing, support, ügyfélszolgálat, felhő, cloud, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink