SERVIRA / Fogalomtár / CTR

CTR

CTR - mit jelent?

A CTR az angol Click-Through Rate, azaz átkattintások száma kifejezés rövidítése, amely az online reklámozásban tölt be fontos szerepet.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


CTR - hogyan működik?

Mint a neve is mutatja, a CTR megmutatja a hirdetés kiadójának, hogy hány alkalommal kattintottak a látogatók a reklámra. Ez alapján az érték alapján köteles fizetni a hirdető fél.  Minél nagyobb a CTR aránya annál nagyobb bevételt generál a reklámot megjelenítő webtárhely üzemeltetője. 

CTR a gyakorlatban

Hogy hány százalékos lehet egy átlagos oldal CTR aránya? Csak a kevésnek tűnő 1%-ot éri el. Mivel ez az arány ilyen alacsony, a webtárhelyak üzemeltetinek minden nap látogatók ezreit kell bevonzaniuk, hogy tekintélyes bevételre tegyenek szert.

CTR - hogyan profitálhatok belőle?

Ha saját virtuális magánszerverrel rendelkezünk, akkor az azon futtatott webtárhely és a CTR alapú hirdetések segítségével juthatunk reklámbevételekhez. A webtárhelyak indulásakor a kifizetéshez szükséges kattintások száma gyakran csak hónapok alatt gyűlik össze.

ctr, click through rate, átkattintási ráta, internet, hirdetés, banner, weblap, honlap, weboldal, vps, webszerver, cloud, iaas, felhő

 
Támogatott rendszereink