SERVIRA / Fogalomtár / CPL

CPL

CPL - mit jelent?

A CPL az angol Cost Per Lead rövidítése kifejezés és az inbox (postaláda)en történő reklámozás egyik alapfogalma. A CPL lényegében meghatározza, mekkora összeget kapjon a hirdetést megjelenítő webtárhely üzemeltetője.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


CPL - hogyan működik?

A CPL alapú fizetési forma azt veszi alapul, hogy a látogatók közül mennyien hoznak létre saját hirdetési fiókot a hirdetés feladójánál. A CPL-re egyfajta affiliate rendszerként is tekinthetünk, de a két megoldás között számos kkülönbség található.

CPL a gyakorlatban

Egy webtárhely üzemeltetője elhelyez az oldalára egy reklámot, amire ha ráklikkel a látogató azonnal a hirdető oldalán találja magát, ahol létre kell hoznia egy saját fiókot. Ha úgy dönt, hogy véglegesíti a hozzáférését és bejelentkezik, akkor létrejött a feliratkozás és a hirdetés megjelenítője a CPL alapján megkapja az őt megillető összeget.

Míg a CPL és a CPA  megoldások felcserélhetőek, a CPL specifikusabb megoldást jelent.

 

CPL - én hogyan profitálhatok belőle?

Amennyiben saját VPS szerverünk webtárhelyt futtatunk, úgy magunk is elhelyezhetünk különböző hirdetéseket, bannereket. Amennyiben a látogatóink ezekre rákattintanak, majd a hirdetést feladó webtárhelyon regisztrálnak, a hirdető rendszere azt rögzíti, majd a CPL-ben rögzített feltételek teljesülése esetén megtörténik a kifizetés.

cpl, cost per lead, hirdetés, banner, internet, weboldal, weblap, honlap, vps, webszerver, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink