SERVIRA / Fogalomtár / CPC

CPC

CPC - mit jelent?

A CPC az angol cost per click, azaz ár per kattintás rövidítése, egyúttal az online hirdetések meghatározó fogalma.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


CPC - hogyan működik?

A CPC megmutatja, hogy a hirdetés kiadója mekkora összegű juttatást kapjon. Valahányszor egy felhasználó rákattint egy reklámra az rögzítésre kerül, majd a CPC-ben előre meghatározott összeg jóváíródik a megjelenítő virtuális számláján. Ellentétben a CPA-val, a CPC már akkor is bevételt generál, ha a felhasználó rákkattint a hirdetésre, majd azonnal be is zárja a megnyíló webtárhelyt.

CPC a gyakorlatban

Ha egy webtárhely üzemeltetője elhelyez az oldalán akár szöveges, akár kép alapú reklámokat, bannereket, az a látogató, aki ezekre kattint egyenesen a hirdető oldalára lesz átirányítva. Minden egyes kattintás rögzítésre kerül a látogatást követő rendszeren és a kiadó a CPC által meghatározott összeget kap a megjelenítésért. A CPC esetén általában előre meghatározzák a kattintások minimális számát, amelyet el kell érni, mielőtt a hirdető a CPC által meghatározott összeget kifizetné a részünkre.

CPC - én hogyan profitálhatok belőle?

Amennyiben saját VPS szerverünk webtárhelyt futtatunk, úgy magunk is elhelyezhetünk különböző hirdetéseket, bannereket. Amennyiben a látogatóink ezekre rákattintanak, a hirdető rendszere azt rögzíti, majd a CPC-ben rögzített feltételek teljesülése esetén megtörténik a kifizetés.

cpc, cost per click, ár per kattintás, internet, honlap, weblap, weboldal, hirdetés, banner, vps, webszerver, szerver, cloud, iaas, felhő

 

 
Támogatott rendszereink