SERVIRA / Fogalomtár / CPA

CPA

CPA - mit jelent?

A CPA az angol Cost Per Action, azaz költség per tevékenység kifejezés rövidítése, valamint az online kereskedelem alapfogalma.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


CPA - hogyan működik?

A CPA megmutatja, hogy mennyi bevételt kap a hirdetés kibocsájtója, ha a felhasználó rákattint a reklámra és egy adott műveletet, tevékenységet elvégez.

CPA a gyakorlatban

Ha egy hirdető megjelenít egy bannert vagy egy szöveges leaderboardet egy webtárhelyon és a látogató rákattint arra, az átirányítja a hirdető oldalára. Következő lépésként egy tesztlap, egy közvéleménykutató ív kitöltése vagy bizonyos esetekben regisztráció következik. Amennyiben a felhasználó maradéktalanul befejezi ezek kitöltését, a hirdető a CPA alapján meghatározott összeget fizet a hirdetést megjelenítő webtárhely üzemeltetőjének.

CPA - én hogyan profitálhatok belőle?

Amennyiben saját VPS szerverünk webtárhelyt futtatunk, úgy magunk is elhelyezhetünk különböző hirdetéseket, bannereket. Miután a látogatók ezekre rákattintanak és elvégzik a szükséges műveleteket, úgy a hirdetés feladója a CPA alapján kifizeti részünkre a díjat.

cpa, cost per action költség per tevékenység, internet, hirdetés, reklám banner, weblap, honlap, weboldal, vps, webszerver, iaas, cloud, felhő

 
Támogatott rendszereink