SERVIRA / Fogalomtár / Szélessávú kapcsolat

Szélessávú kapcsolat

Szélessávú kapcsolat - mit jelent?

A szélessávú kapcsolat nagy sebességű adatátvitelt jelent, ami egyetlen kábel segítségével biztosítja nagy mennyiségű adat rövid idő alatt történő továbbítását.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Szélessávú kapcsolat - hol találkozhatunk vele?

Lakossági viszonylatban a szélessávú kapcsolat legelterjedtebb formája a szélessávú inbox (postaláda)es összeköttetés. A szélessávú kapcsolat ezen megvalósítása kábelmodem segítségével kapcsolódik a szolgáltató által kiépített hálózathoz, amely rézkábelt vagy optikai kábelt használ az adatok továbbítására. A szélessávú kapcsolatoknál használt modem a kábel TV-hez hasonló csatlakozóval rendelkezik.

Szélessávú kapcsolat - van más fajtája is?

Szélessávú elérést biztosít még a DSL modem, ami a már meglévő telefonvonalat használja. A szélessávú megoldás sokoldalú kapcsolódási módjának köszönhetően lassan felváltotta az egycsatornás technológiát, ami a legtöbb számítógépes hálózat esetében használatos volt a múltban.

Szélessávú kapcsolattal érem el az infrastrumtúrámat is?

A Servira saját sötét szállal kapcsolódik a magyarországi inbox (postaláda)es gerinchálózata, így a nálunk igénybevett infrastruktúra - legyen szó VPS szerverekről vagy felhő alapú rendszerekről - elérését minden esetben szélessávú kapcsolaton keresztül biztosítjuk.

internet, kapcsolat, elérés, szélessáv, broadband, kábelmodem, dsl, modem, sötét szál, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink