SERVIRA / Fogalomtár / Blog

Blog

Blog - mi az?

A blog jelentése a „web log” szóösszetételből jött létre, legegyszerűbben inbox (postaláda)es naplóként lehet magyarra fordítani.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Blog - hogyan működik?

Bárki, aki tudja, hogyan kell egy webmesterot létrehozni és nyilvánossá tenni, létrehozhat saját blogot is. Néhány kiszolgáló még egyszerűbbé teszi a blogok létrehozását egy olyan rendszer segítségével, ahol egy rövid regisztrációs folyamat után előtelepített, teljes értékű blog áll a felhasználó rendelkezésére.

Blog - mindenki blogol

Mivel a blogok létrehozása és a használata egyszerű, rengeteg ember, köztük fiatalok, gyermekek is használják. A blogok használata lehetővé teszi, hogy az adott felhasználó emberek millióival oszthassa meg érzéseit, gondolatait, hiszen a világ minden pontjára eljut.

A blogok általában hetente, esetleg havonta frissülnek, de vannak olyan blogok is, amelyek naponta akár több alkalommal is új tartalmat szolgáltatnak.

Blog - nekem is lehet?

A publikus blogok mellett a saját VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránk segítségével üzemeltetett webszerveren lehetőség van saját blog üzemeltetésére. Amennyiben nem akarunk a fejlesztésre időt fordítani, úgy használhatunk előre megírt blogmotorokat is, amelyek telepítése általában csak pár percet vesz igénybe.

internet, napló, blog, webszerver, webserver, nyilvános, vps, iaas, felhő, cloud

 
Támogatott rendszereink