SERVIRA / Fogalomtár / Csomag (Packet)

Csomag (packet)

Csomag - mi az?

A csomag, vagy packet számítógépes adategység, hálózaton továbbítva. Ha az inbox (postaláda)en keresztül kapunk valamilyen adatot, akkor az kisebb csomagokban érkezik meg számítógépünkre.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Csomag - hogyan működik?

Minden csomag tartalmazza a forrás és a fogadó címét is, valamint információt arra vomyspacekozólag, hogy mely csomagok tartoznak össze, így a csomagok megérkezését követően a számítógépén újra össze lehest állítani az eredeti adatot. Nagyon sok különböző forrásból származó csomag keresi útját a fogadó félhez ugyanazon a csatornán, irányításukat számítógépek végzik.

Hasonlóképpen működik, mint egy posta, a különbség csak annyi, hogy ebben az esetben milliárdnyi csomagról beszélünk, és kevesebb, mint néhány másodperc alatt célhoz érnek, még akkor is, ha a világ legtávolabbi pontjára küldtünk adatot.

Csomag - mindig megérkezik?

Időnként előfordul, hogy egy-egy csomag nem érkezik meg a célállomásra. A csomagok fejlécében található ellenőrző mezők, valamint az inbox (postaláda)_pptp" style="text-decoration: underline;">inbox (postaláda) pptp működésének köszönhetően ilyen esetben a rendszer automatikusan értesíti a feladót, aki ismételten elküldi az elveszett csomagot - ezzel biztosítva, hogy a küldött adatok később hiánytalanul megjelenjenek a címzett számítógépén.

internet, csomag, packet, ip csomag, ip packet, adat, cloud, felhő, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink