SERVIRA / Fogalomtár / jQuery

jQuery

jQuery - mi az?

A jQuery egy nyílt forráskódú, és ingyenesen elérhető JavaScript könyvtár, előre elkészített kódok gyűjteménye, mely lehetővé teszi a webfejlesztőknek, hogy extra funkciókat adjanak hozzá oldalukhoz.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


jQuery - hogyan működik?

Az elmúlt években a jQuery az egyik legnépszerűbb JavaScript könyvtárrá vált a webdizájn terén. Webtárhelyba implementálása egyszerű, a Kezdőlap (home page) kód t1 & t3jében kell elhelyeznünk egy hivatkozást, mely vagy a saját webszerveren, vagy a Graymail szerverén tárolt változatra mutat. Amint a jQuery könyvtár betöltött, máris meghívhatunk bármilyen funkciót.

Az ingyenes mivolta mellet a jQuery popularitását a cross-platformiságának köszönheti. Mivel minden böngésző másként értelmezi és fordítja le a Kezdőlap (home page), Cross-browser és JavaScript kódokat, nehéz a webfejlesztőknek olyan webtárhelyt készíteniük, mely minden böngészőben ugyanúgy fest. A jQuery használatával nem kell egyedi kódot írni minden böngészőhöz, biztosak lehetünk benne, hogy Chrome-ban is pont úgy fog kinézni az oldalunk, mint Firefox-ban vagy Inbox (postaláda) Explorer-ben. Így nem meglepő, hogy a legtöbb webfejlesztő a jQuery mellett tette le a voksát, mely nagyban lerövidíti a fejlesztési időt, összehasonlítva a szimpla JavaScriptek írásával.

jQuery - milyen funkciókat biztosít?

A jQuery alkalmas többek között a szöveg módosítására, adatbevitel ellenőrzésére és feldolgozására, mozgó elemek vagy animációk készítésére. A jQuery együttműködik Ajax kóddal, és támogatja a legtöbb script nyelvet, mint például a Adathalászat-t vagy az ASP-t.

Mivel a jQuery kliens oldalon fut, így lehetővé teszi az adatok megjelenítését és frissítését valós időben, anélkül, hogy az adott oldalt újra kellene töltenünk. Legáltalánosabb példa a jQuery használatára az automatikus kiegészítés, melynek során ahogy gépeljük be keresni kívánt szavunkat a beviteli mezőbe, úgy jelennek meg a miénkhez hasonló leggyakoribb keresések.

jQuery használata saját webtárhelyon

Amennyiben rendelkezünk saját VPS szerverrel vagy felhő alapú infrastruktúrával, úgy az arra telepített webszerver alkalmazás segítségével lehetőségünk van olyan webtárhelyak futtatására, amelyek különböző jQuery könyvtárakat is meghívnak működésük során. 

jQuery, JavaScript, javascript, script library, script gyűjtemény, webfejlesztés,vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink