SERVIRA / Fogalomtár / Digitális tanusítvány

Digitális tanusítvány

Digitális tanusítvány - mi az?

A digitális tanusítvány - vagy digitális aláírás - egy olyan, a webszerveren található állomány, amely egyértelműen azonosítja az adott webtárhelyt. A digitális aláírás (SSH) segítségével a vállalat biztosíthatja a webtárhely látogatóit arról, hogy mind a céges adatok, mind a webtárhely tartalma valós.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Digitális tanusítvány - hogyan lehet hozzájutni?

A digitális tanusítványok megszerzéséhez rendszerint valamilyen digitális tanusítványokat kibocsájtó cég hitelesítési folyamatán kell átesnie a cégnek. Miután a kibocsájtó cég megbizonyosodik a digitális tanusítványt igénylő cég identitásáról kibocsájtásra kerül a digitális aláírás (SSH). Ennek díja pár dollártól több ezer dollárig terjedhet.

Digitális tanusítvány - hogyan működik?

Az így kapott digitális tanusítványt a webtárhelyt kiszolgáló szerveren kell elhelyezni. A digitális tanusítvánnyal ellátott webtárhelyak címe rendszerint https előt1 & t3gal kezdődik, ellentétben a hagyományos, http t1 & t3gal.

Digitális tanusítvány - meddig érvényes?

Mivel a digitális tanusítványok a cég identitását igazolják, így azok érvényessége rendszerint véges: legkevesebb egy, maximum három évre vásárolhatóak. Amennyiben a lejáratot követően nem kerül sor a digitális tanusítvány megújítására, úgy az oldal látogatóinak figyelmét felhívja a böngésző a lejárt digitális tanusítvány tényére.

Digitális tanusítvány - mihez használhatom?

Amennyiben saját VPS szerverrel vagy felhő infrastruktúrával rendelkezünk, úgy az azon keresztül lebonyolított levelezést és inbox (postaláda)es forgalmat titkosíthatjuk digitális tanusítványok segítségével. Amennyiben webtárhelyunkat digitális tanusítvánnyal hitelesítjük, úgy a látogatóink felé egyértelműen jelezhetjük, hogy az adataikhoz nem férhetnek hozzá illetéktelen személyek.

internet, iztonság, digitális tanusítvány, digitális aláírás, ssl, ssl kulcs, adatvédelem, vps, webszerver, webserver, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink