SERVIRA / Fogalomtár / Tükörszerver (Mirror)

Tükörszerver

Tükörszerver – mi az?

A tükörszerver az eredeti web vagy uri" style="text-decoration: underline;">Barátságos URI szerver adatainak másolatát részben vagy egészben tartalmazó, független szerver.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Tükörszerver – mire jó?

A tükörszerver altermyspaceív útvonalat biztosít arra az esetre, ha az elsődleges szerver leterhelt lenne, vagy elérhetetlené válna. A tükörszervernek hála jelentősen csökkenthető a szerverek leterheltsége, miközben a tartalom változatlanul elérhető. Biztonsági másolatként is használható, mivel a két szerver egymástól elkülönítve található, adatvesztés esetén egyszerűen visszamásolható minden állomány az aktív szerverről, nem beszélve arról, hogy míg a meghibásodást elhárítják, addig is elérhető a tartalom. Nem szükségszerű egy az egyben tükrözni eredeti szerverünket. Elérhetjük, hogy a két szerver egymás tükörszervere legyen, ekkor az adatok ugyanúgy mindkét szerveren elérhetőek, viszont a lekérésektől függ, hogy melyik szerver lesz az elsődleges és melyik a tükörszerver, ezzel megosztva a terhelést, javítva az elérések sebességét.

vps, vpn, felhő, cloud, servira, mirror, tükörszerver, primary server, elsődleges szerver, adatmentés, ftp, webszerver

Tükörszerver – a gyakorlatban

Felhő esetében létrehozhatunk egy VPS rendszert, amit csak tükörszerverként használunk. Biztonsági mentésként és független, folyamatos tartalomszolgáltatóként is használhatjuk, biztosítva adataink zavartalan elérését. 

 
Támogatott rendszereink