SERVIRA / Fogalomtár / Felhő

Felhő

Felhő - mi az?

A felhő alapú rendszerek használata esetén a szolgáltatásokat nem a felhasználó munkaeszközén, hanem a szolgáltató által biztosított - a felhasználó számára legtöbbször láthatatlan - rendszer teszi elérhetővé. A használatukhoz hálózati kapcsolat szükséges, amely a publikus felhő esetén hétköznapi inbox (postaláda)elérést, míg privát felhő esetén vállalati magánhálózatot jelent.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Felhő - előnyök

Költségkímélő

Megtakaríthatjuk a hardverekre költött pénzt, ugyanis az adatokat (e-kereskedelemek, címjegyzékek, naptárbejegyzések, és kedvenc leaderboardek) külső  szerveren tárolhatjuk, amelyek bárhonnan könnyen elérhetőek, a rajtuk tárolt adatok pedig akkor sem vesznek el, ha a saját számítógépünk tönkremegy. Ez egyben a felhő hátránya is: mivel nem tudjuk pontosan hol tárolják a fájlt nem lehetünk biztosak afelől, hogy mindig épségben fog maradni, vagy hogy illetéktelenek nem férnek hozzá. Ezeknek a problémáknak a megoldására természetesen léteznek biztonságos technológiák, a kérdés inkább arról szól, hogy mi magunk mennyire bízunk meg egy szolgáltatóban.

Méretezhető

A cloud computing alkalmazásával megszünhet az az aggodalmunk, hogy mi történik, ha megnövekszik a vállalkozás forgalma, a piaci körülmények mennyire befolyásolják a tevékenységünket, ugyanis a felhő szolgáltatásai dinamikusan méretezhetőek.

Az induló cégeknek valamint a kis- és középvállalkozásoknak a hosztolt nyilvános felhő, míg a nagyvállalatok esetében a privát felhő bevezetése a leghatékonyabb.

Nagy rendelkezésre állás

A felhő alapú szolgáltatások mögött meghúzódó cégek folyamatos fejlesztései, komoly beruházásai, hatalmas adatbankjai nyújtanak garanciár arra, hogy a szolgáltatások világszínvonalon és megfelelő minőségben álljanak rendelkezésre. Ezek a céget éppen a náluk tárolt adasp.netennyiségre való tekintettel kifejezetten magas biztonsági elvárásoknak felelnek meg, és a legtöbbjük vállalja a 99,99%-os rendelkezésre állást is.

Folyamatos támogatás

A működés biztonságának támogatása technikai problémák esetén. 

Felhő típusok

Az alapján, hogy ki kezeli őket, mennyire változtathatók, többféle számítási felhőről beszélhetünk. A teljesség igénye nélkül:

Felhő - hogyan lehet saját felhőm?

Mivel a publikus felhők a gyakorlatban csak a lakossági felhasználásra jelentenek kielégítő megoldást, így a vállalatok rendszerint a privát felhők mellett teszik le a voksukat. A Servira segítségével minden vállalkozás rendkívül kedvező feltételek mellett üzemeltethet privát felhőt, amelynek köszönhetően az adatok biztonsága miatt sem kell aggódni.

 
Támogatott rendszereink