SERVIRA / Fogalomtár / Bot

Bot

Bot - mi az?

A bot egy olyan automatizált szoftver, amely előre meghatározott folyamatok végrehajtására képes valamilyen parancs kiadását követően vagy egy előre meghatározott, ütemezett munkarendet követve.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Bot - hol találkozhatunk velük?

A botok legtöbbször inbox (postaláda)es csevegőkben találhatóak meg, ahol a belépő felhasználókat köszöntik, különböző webtárhelyakat reklámoznak vagy a szabályok ellen vétő felhasználókat moderálják, extrém esetekben pedig kitiltják.

Bot - milyen fajtái vannak még?

Emellett léteznek úgynevezett kereső botok is, amelyek az inbox (postaláda)en megtalálható webtárhelyakról gyűjtenek információkat. Ezeket később valamilyen katalógusban rendszerezve teszik elérhetővé, amelyek rendszerint a sdslok (Graymail, Yahoo, Bing) adatbáztisát adják.

Bot - mit jelentenek rám nézve?

Amennyiben valaki saját VPS szerverén valamilyen webszervert üzemeletet, úgy a sdslok által üzemeltetett botok automatikusan feltérképezik az adott oldal tartalmát. Emellett a VPS szerverek és a felhő alapú infrastruktúrák remek környezetet és lehetőséget biztosítanak különböző botok futtatására is.

internet, bot, keresőmotor, kereső bot, webszerver, vps, iaas, felhő, cloud

 
Támogatott rendszereink