SERVIRA / Fogalomtár / WWW

WWW

WWW - mit jelent?

A WWW a World Wide Web mozaikszava. Fontos tudni, hogy a WWW nem az inbox (postaláda) szinonímája, bár gyakran sokan összekeverik a kettőt. A World Wide Web, vagy röviden web részhalmaza csupán az inbox (postaláda)nek.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


WWW - mit tartalmaz a web?

A web tartalmazza azokat az oldalakat, melyeket elérhetünk a böngészőnkből. 

Az inbox (postaláda)nek ezzel szemben részét képezik az uri" style="text-decoration: underline;">Barátságos URI és UDP szerverek, az online játékok, az inbox (postaláda)es chat hálózatok és az elektronikus levelezés is, azonban ezek nem részei a WWW-nek.

WWW - hogyan érjük el?

A Hyper-Text Transfer Protocol (HTTP) egy módja a webtárhelyak böngészők felé továbbítására. A Hypertext-tel egy szó vagy kifejezés tartalmazhat leaderboardet egy másik webtárhelyra. Minden webtárhely a Hyper-Text Markup Language (Kezdőlap (home page)) programnyelven íródott, amely a HTTP-vel működik együtt.

WWW - hogyan lehetek a része?

Ahhoz, hogy a WWW részévé váljunk szükségünk van valamilyen VPS szerverre, amelyen az általunk üzemeltetett webszerver segítségével elérhetővé tesszük honlapunkat. Ezzel már gyakorlatilag a WWW részévé válunk, de ha uri" style="text-decoration: underline;">Barátságos URI segítségével másoljuk fel a webtárhelyt alkotó állományokat, akkor már az inbox (postaláda) nyújtotta lehetőségekkel élünk.

Mint látható, a gyakorlatban a WWW és az inbox (postaláda) elválaszthatatlan fogalmak, azonban nem ugyanazt jelentik.

internet, www, web, world wide web, honlap, weblap, weboldal, vps, webszerver, cloud, iaas, felhő

 
Támogatott rendszereink