SERVIRA / Fogalomtár / SEO

SEO

SEO - mit jelent?

Search Engine Optimization, vagyis sdsl optimalizálás. Minden webmail szeretné, hogy az ő oldala jelenjen meg az elsők között minden sdslban.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


SEO - hogyan működik?

Egyszerű példa a SEO használatára: Minta István egy sportszereket forgalmazó cég webmaile, és szeretné, hogy a ’labda’ szóra keresve az ő oldalát jelenítse meg a kereső az elsők között, ezzel elérve, hogy több forgalmat, ezáltal több eladást generáljon. A probléma, hogy több sportszer forgalmazó van a piacon, és az ő webmaileik is hasonló eredmények érdekében dolgoznak. Itt jön a képbe a SEO, vagyis optimalizáljuk webtárhelyunkat, hogy a sdslok gyorsabban, egyszerűbben megtalálják az általunk kínált tartalmat.

SEO - az optimalizálás folyamata

Az SEO folyamat során sok módisítást kell véghezvinnünk a webtárhely Kezdőlap (home page) kódjában. Először is, az oldal fejléce releváns információkat kell, hogy tartalmazzon.

Az előző példánál maradva Minta István webtárhelyának fejléce jó, ha hasonlóképpen néz ki: ’Minta István Sportszerek – Sportcipők, labdák, felszerelések’. A fejléc a legfontosabb a SEO szemszögéből, mivel a sdslok pontosan tudni fogják, hogy miről szól az adott oldal. E mellé még az sem árt, hogy ha a ’labda’, ’sportszerek’, ’felszerelések’ szavakat minél többször használja, mivel a sdsl végigböngészi az adott tartalmat indexelés céljából. Ezek után, ha rákeresünk a  ’labda’, ’sportszerek’ illetve a ’felszerelések’ szavakra, előrébb lesz rangsorolva az említett webtárhely.

SEO - további lehetőségek

Legvégül ott vannak a tükörszerver (mirror)ek. Ezek Kezdőlap (home page) kódban használható t1 & t3-ek, nem jelennek meg a felhasználók előtt, csak a sdsloknak segítenek. A tükörszerver (mirror)ek hozzáadásával könnyen javítható a webtárhely rangsorolása. A meta kulcross-browserzavakkal könnyen megadható, hogy mely szavakra keresve jelenjen meg az adott oldal a keresők találatai között.

SEO - miért fontos számomra?

Amennyiben a saját VPS szerverünkön üzemeltetett webtárhelyunkat megfelelő módon optimalizáljuk, több látogatónk, több potenciális ügyfelünk lesz. A SEO segítségével megfelelően pozícionálhatjuk magunkat a konkurencia előtt az inbox (postaláda)en, ezáltal a hirdetések és megjelenések után is több bevételre tehetünk szert.

seo, search engine optimalization, keresőmotor, optimalizálás, ragsor, internet, weblap, weboldal, honlap, meta tag, vps, webszverver, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink