SERVIRA / Fogalomtár / P2P - Peer-to-Peer

P2P (Peer-to-Peer)

P2P - mi az?

A P2PPeer-to-Peer mozaikszava. Ez egy egyenrangú hálózatot jelent az inbox (postaláda)en keresztül, melyben a felhasználók egyaránt működnek szerverként és kliensként is, nincs szükség egy közös kiszolgáló szerverre.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


P2P - hogyan működik?

Csak egy P2P szoftverre és inbox (postaláda) kapcsolatra van szükségünk, hogy csatlakozhassunk egy peer-to-peer hálózathoz. Ezek a P2P kliensprogramok lehetővé teszik, hogy belépjünk egy hálózatba, így hozzáférést biztosítva ezer és ezer más felhasználó számítógépéhez. Az adott P2P hálózathoz való csatlakozás után böngészhetünk az egyes gépeken, kereshetünk a fájljaik között, eközben más felhasználók is kereshetnek a mi gépünkön, letölthetnek fájlokat tőlünk.  A P2P szoftvereknek általában megadhatunk egy specifikus mappát, melyet megosztunk másokkal, a többi adatunk nem lesz kereshető, más nemérheti el. 

P2P a mindennapokban

Míg a peer-to-peer hálózatok végtelenül egyszerűvé tették a fájlok megosztását, nagyon sok illegális szoftver illetve zene domain végződését tették lehetővé. Legjobb a biztonságos oldalon maradni, csak legitim forrásokból származó programot illetve zenét töltsünk le, a P2P hálózatok közül pedig csak a magán hálózatokhoz csatlakozzunk, olyan felhasználókkal, akikben megbízunk.

p2p, peer-to-peer, hálózat, torrent, bittorrent, letöltés, megosztás, internet, weblap, holnap, weboldal, tracker, iaas, cloud, felhő, vps

 
Támogatott rendszereink