SERVIRA / Fogalomtár / ICANN

ICANN

ICANN - mi az?

Az Inbox (postaláda) Corporation for Assigned Names and Numbers névből alkotott mozaikszó. Az ICANN egy non-profit szervezet, mely az IP címek kiosztásáért és a dns rekord rendszerek kezeléséért felelős. Minden eszköznek, kezdve a szerverektől egészen a felhasználók otthoni számítógépéig, melyek csatlakoztatva vannak az inbox (postaláda)re, szüksége van IP címre. Persze nem lenne reálisan elvárható az ICANN-től, hogy minden eszközhöz egyesével hozzárendeljen egy IP címet, ezért úgynevezett blokkokat képeznek, és ezeket az IP cím „csomagokat” osztják ki oktatási intézményeknek, cégeknek, illetve inbox (postaláda) szolgáltatóknak. Ezek a szervezetek aztán maguk végzik a tényleges IP cím kiosztást eszközeik, felhasználóik számára.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ICANN - mi a feladatuk?

ICANN - Internet corporation for assigned names and numbers - IP cím

Az ICANN koordinálja az inbox (postaláda)es rendszer globális egyedi azonosítóit, illetve a zavartalan működést biztosítja.

Többek között az Inbox (postaláda) Corporation for Assigned Names and Numbers felügyeli és irányítja 

Míg az ICANN egy amerikai székhelyű szervezet, egyben globális inbox (postaláda) közösség is. Saját szavukkal élve, „a szervezet elkötelezett a stabil és zavartalanul működő inbox (postaláda) biztosítására az üzleti versenyszellem megtartása mellett”.

 
Támogatott rendszereink