SERVIRA / Fogalomtár / Routing

Routing

Routing - mi az?

Routingnak (vagy útválasztásnak, esetleg hálózati forgalomirányításnak) nevezzük az a folyamatot, amelynek során egy hálózati protokoll egy küldeménye a routerek sorozatán keresztül célba ér: a feladótól eljut a címzettig.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Routing - hogyan zajlik?

A csomagkapcsolt hálózatokban az útválasztás meghatározó eleme a csomagtovábbításnak, azaz a logikai címzéssel ellátott csomagok átvitelének a forrás irányából a cél irányába. A továbbítás köztes hálózati csomópontokon keresztül valósul meg. Ilyen routing csomópontok lehetnek a routerek, hálózati hidak (bridge-ek), az átjárók (gatewayek), a tűzfalak (firewallok) valamint a hálózati kapcsolók (switchek)

internet, forgalom, traffic, forgalom irányítás, routing, router, hálózat, network, cloud, felhő, iaas, vps

Routing - minden eszköz képes rá?

A hálózati kártyával rendelkező, általános célokra használt számítógépek is tudnak csomagokat küldeni és elvégezni az útválasztást, de mivel nem rendelkeznek a szükséges hardverekkel, ezért lényegesen alacsonyabb hatékonysággal teszik. A megfelelő útvonal kiválasztása egy tábla segítségével megy végbe, ezt routing table-nek nevezzük. Ez a tábla tartalmazza a különböző hálózati célállomások felé vezető útvonalak leírását.

 
Támogatott rendszereink