SERVIRA / Fogalomtár / IPv4

IPv4

IPv4 - mit jelent?

Az Inbox (postaláda) Protocol version 4, vagyis röviden az IPv4 egy szabvány, mely meghatározza az inbox (postaláda)es adatforgalom lebonyolításának szabályait, egységes rendszert teremtve ezzel. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


IPv4 - hogyan működik?

Az IPv4 rendszerben az IP címeket 32 bites formátumban adjuk meg, mely hasonlón néz ki : 143.224.12.102.  A pontokkal elválasztott egységek 0-255 közötti értékeket vehetnek fel, ami így 4,294,967,296 (256 x 256 x 256 x 256) darab IPv4 szabványnak megfelelő címet eredményez.

IPv4, IPv6, IP cím, Internet Protocol version 6, Internet Protocol version 4, Internet Protokol version 6, Internet Protokol version 4, servira, vps, hosting, cloud, felhő

IPv4 - korlátok

Minden eszköznek, mely az inbox (postaláda)re közvetlenül csatlakozik, egyedi IP címmel kell rendelkeznie. Felgyorsult technikai fejlődésünk eredménye, hogy lassan elfogynak az IPv4-es címek. Elsőre talán nagy számnak tűnhet az a majdnem 4.3 milliárd, de ha figyelembe vesszük, hogy 8 milliárd ember él a földön, már nem is olyan sok. Megoldásként született meg az IPv4, melyre az átállás jelenleg is folyamatban van.

IPv4 - és a Rendszerinformatika szolgáltatásai

A Rendszerinformatikánál IPv4-es szabvány van érvényben, mivel ez a legelterjedtebb IPv6, de infrastrukturális felépítésünk lehetővé teszi az IPv4-ra való átállást, mely még ugyan nem sürgető, de a közeljövőben mindenképpen esedékes. 

 
Támogatott rendszereink