SERVIRA / Fogalomtár / MySQL

MySQL

MySQL - mi az?

A MySQL egy népszerű adatbázis-kezelő, ami teljesen nyílt forráskódú LAMP (Linux–Apache–MySQL–PHP) összeállítással dolgozik, ennek köszönhetően költséghatékony és egyszerű megoldást kínál a dinamikus webhelyek számára. Eredetileg egy svéd cég (MySQL AB) nevéhez fűződik ennek a többfelhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szervernek a kifejlesztése.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


MySQL - milyen nyelvekkel használható?

Speciális felületek használatával a MYSQL elérhető C, C++ , C#, Delphi, Eiffel, Smalltalk, Java, Lisp, Haiku, PHP, Python, Ruby és Tcl programozási nyelvekkel is, valamint az  ODBC-t használó nyelvek számára is hozzáférhetővé lehet tenni a MySQL-t.

adatbázis, database, adatbázis-kezelő, sql, mysql, felhő, cloud, iaas, vps

MySQL - milyen platformokon futtatható?

A MySQL a legkülönbözőbb platformokról futtatható, ezek között szerepel az AIX, a BSDi, a HylaFax, a HP-UX, a Linux, a Mac OS X, a NetBSD, a Novell NetWare, az OpenBSD, az OS/2 Warp, a QNX, az SGI az IRIX, a Solaris, a SunOS, az SCO OpenServer, az SCO UnixWare, a Tru64, a Windows 95, a Windows 98, a Windows NT, a Windows 2000, a Windows XP és a Windows frissebb verziói is. Ma már Mac OS X 10.4-re is elérhető, egy OpenVMS átirat segítségével.

MySQL - mi kell a használatához?

A MySQL használatához szükség van egy virtuális szerverre vagy felhő alapú infrastrukltúrára, amelyre telepíteni kell az adatbázis-szervert, illetve egy webszervert, amely az adatbázishoz csatlakozva szolgálja ki az oldal tartalmát.

 
Támogatott rendszereink