SERVIRA / Fogalomtár / Routing

Routing

Routing - mit jelent?

A routing, vagy más néven hálózati forgalomirányítás azt a folyamatot jelenti az informatikában, amikor kijelölődik az az útvonal, amin a hálózati forgalom fog végbemenni.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Routing - hogyan zajlik?

Ilyen útválasztás történhet telefonos hálózatok vagy elektronikus adathálózatok esetében is. A csomagkapcsolt hálózatokban az útválasztás határozza meg a csomag továbbításának útját.

Ez azt jelenti, hogy a logikai címzéssel ellátott csomagok átvitelét a forrás irányából a cél irányába valósítja meg, köztes hálózati csomópontokon (node-okon) keresztül. Ezek a csomópontok tipikusan valamilyen hálózati hardvert jelentenek, például routert, switchet, tűzfalat, átjárót vagy bridget. A hagyományos számítógépek is végezhetnek forgalomirányítási feladatokat, azonban az alacsony teljesítményük miatt kevésbé hatékonyan teszik ezt, mint az erre a feladatra készített eszközök.

hálózat, network, forgalom, traffic, irányítás, routing, útválasztás, felhő, cloud, iaas, vps

Az útválasztás során a hálózati eszköz a belső memóriájában tárolt routing table segítségével választja ki azt az optimális utat, amelyen az adott adatcsomag a lehető legrövidebb idő alatt eljut a céljához.

 
Támogatott rendszereink