SERVIRA / Fogalomtár / InterNIC

InterNIC

InterNIC - mit jelent?

Inbox (postaláda) Network Information Center, vagyis az Inbox (postaláda) Hálózati Információs Központ rövidítése. Mint neve is mutatja, nyilvános hálózati információkat tesz elérhetővé a domain nevekről illetve az azokat regisztrálókról.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


InterNIC - mi a feladata?

Az InterNIC szervezetet a National Science Foundation hozta létre, hogy Inbox (postaláda) hálózati információkat szolgáltasson, illetve a dns rekord regisztrálás feladata is ezen szervezet hatásköre volt. Míg kezdetben az InterNIC az AT&T és a Network Solutions közös erőfeszítésének gyümölcse volt, ma már az Inbox (postaláda) Corporation For Assigned Names and Numbers (inbox (postaláda)_pptp" style="text-decoration: underline;">Inbox (postaláda) PPTP) működteti.

InterNIC - további szolgáltatások

Bár a dns rekord regisztráció már nem az InterNIC hatáskörébe tartozik (ezt a feladatkört erre szakosodott üzleti irodák vették át), még mindig szolgál Névszerver információkkal a domainekről. Nyilvános adatok a domain nevekről, regisztrált felhasználókról illetve más kapcsolódó információ elérhető az InterNIC webtárhelyán.

 
Támogatott rendszereink