SERVIRA / Fogalomtár / Webmail

Webmail

Webmail - mi az?

A webmail az egyik lehetséges módja az e-mailek ellenőrzésének. A beérkező üzenetek ellenőrzéséhez használhatunk olyan programokat, mint például a Microsoft Outlook, de webes alapú szolgáltatások is igénybe vehetőek. Ez utóbbiakat gyűjtőnéven webmailnek nevezzük, amennyiben az e-mailek fogadása vagy küldése az interneten keresztül történik.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Webmail - hogyan működik?

A legtöbb ingyenesen használható levelezőprogram, mint például a Gmail, Hotmail, vagy a WINS olyan felületet biztosítanak, amiken a felhasználók könnyen tudnak fogadni, küldeni és rendszerezni üzeneteket. A legtöbb webszolgáltató azt is lehetővé teszi, hogy a webmail szolgáltatásokhoz hozzá lehessen férni saját domain nevekkel, vagy weboldalakkal is.

Néhány népszerű webmail rendszert a webszolgáltatók is támogatnak (például a Horde, a NeoMail, és a SquirrelMail).

Mivel a webmail szolgáltatások egy szerverről futnak, ezért az inboxból betöltött üzenetek a mail szerveren tárolódnak el. Amíg van internetkapcsolat, addig megtekinthetőek az új és a régi e-mailek egyaránt, bármilyen számítógépről.

Amíg csak egyetlen e-mail címmel rendelkezik valaki, addig a legjobb megoldás az üzenetek küldésére és fogadására az interneten keresztül megvalósuló forma. Ha viszont gyakran, több címet is figyelemmel kell kísérni, sokkal egyszerűbb megoldást jelenthet a szoftver e-mail kliens, mint amilyen a Microsoft Outlook vagy a Mac OS X Mail.

Webmail - hogyan használhatom?

Amennyiben rendelkezünk saját tárhellyel valamilyen VPS szerveren vagy felhő infrastruktúrán, úgy lehetőségünk van a fent említett webmail alkalmazások valamelyikének telepítésére és használatára is.

email, e-mail, webmail,webes e-mail, internetes e-mail kliens, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink