SERVIRA / Fogalomtár / Webring

Webring

Webring - mi az?

A webring a honlapok összekapcsolásának egyfajta módját jelenti, aminek köszönhetően az emberek egy adott témában akár több oldalt is figyelemmel tudnak kísérni a webring opció kiválasztásával.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Webring - hogyan működik?

A legtöbb webring lehetővé teszi, hogy a körön belül bármilyen irányban böngészhessenek a felhasználók, vagy akár a listából kiválaszthassanak egy adott oldalt. A webringek általában egy főoldalon futnak, ami egy webszkript alkalmazást használ annak érdekében, hogy állandóan napra kész legyen az adott témakörben és, hogy véletlenszerűen ki tudjon választani oldalakat.

Ennek köszönhetően könnyűszerrel meg tud válni a már elévült honlapoktól és be tudja építeni kínálatába az újabbakat. Mostanra a legkülönbözőbb témakörök közül válogathat a felhasználó: léteznek webring szolgáltatások focirajongóknak, az autók vagy éppen a számítógépek iránt érdeklődőknek is. Könnyen megállapítható, hogy egy adott oldal részét képezi-e egy webringnek, hiszen egy nagy gomb jelzi a webmester tetején, hogy kapcsolódik más oldalakhoz.

honlap, weblap, weboldal, ring, gyűrű, webring, webgyűrű

 
Támogatott rendszereink