SERVIRA / Fogalomtár / Webes publikálás

Webes publikálás

Webes publikálás - mi az?

A webes vagy online publikálásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor nyilvánosságra hozunk bizonyos tartalmakat az interneten.  Ez magába foglalja weboldalak létrehozását és tartalommal való feltöltését, frissítését, vagy akár egy blog üzemeltetését is. A nyilvánosságra hozott tartalom lehet szöveges formátumú, de tartalmazhat képeket, videókat is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Webes publikálás - mi szükséges hozzá?

Ahhoz, hogy tartalmakat tehessünk közzé az interneten három dolog szükséges: egy webes szoftver, internetes összeköttetés, végül pedig egy webszerver. A szoftver lehet olyan professzionális webdizájner program, mint mondjuk a Dreamweaver, de akár egy egyszerű webes alapú is, mint a Perl.

Az internetkapcsolat médiumként szolgál a tartalmak feltöltésére a webszerverre. A nagyobb oldalak általában dedikált webhosztingot használnak, ezzel szemben a kisebbek gyakran megosztott szervereket használnak. A legtöbb blog pedig publikus webszervereken fut, olyan ingyenes szolgáltatásokon keresztül, mint például a Blogger.

Mivel az internetes megjelenéshez nem feltétlenül szükséges semmiféle fizikai felszerelés, mint amilyen a papír vagy egy íróeszköz, gyakorlatilag minimális befektetéssel jelentethetünk meg tartalmat a weben. Annak sem kell pénzbelinek lennie, sokkal inkább idő és energiaráfordítást igényel, ami mindenképpen megéri, hiszen az internetes olvasóközönség egy igen nagy közösség, mivel a világ bármely pontjáról elérhetőek a tartalmak.

A világhálón történő közzététel a nyilvánvaló előnyei miatt egy új dimenziót nyitott a személyes publikáció előtt.

Webes publikálás - csak külső szolgáltatókon keresztül lehetséges?

Természetesen nem. Amennyiben rendelkezünk valamilyen virtuális magánszerverrel vagy felhő infrastruktúrával, úgy azon keresztül is végrehathatjuk a különböző tartalmak webes publikálását.

adat, internet, web, public, publikálás, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink