SERVIRA / Fogalomtár / Fórum

Fórum

Fórum - mi az?

Az olyan oldalakat, vagy azoknak egy bizonyos részét nevezzük fórumoknak, amik lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak arra, hogy kommunikáljanak egymással üzenetek közzétételével.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Fórum - hogyan működik?

A legtöbb fórum olvasásához nem szükséges regisztrálni, de ahhoz, hogy a tartalmakat megoszthassuk  már kell egy felhasználónév és egy jelszó.  Innentől kezdve új témák is felvethetőek, de már megkezdett beszélgetésekbe is szabadon be lehet kapcsolódni.

Ma már számtalan téma rendelkezik önálló fórummal. Rengeteg foglalkozik például informatikai jellegű kérdésekkel, de ugyanúgy találunk az egészséggel, az autókkal vagy a tanulással kapcsolatosakat is.

Mivel a legtöbb fórum a felhasználók által létrehozott tartalmakból épül fel, azok egészen addig tovább növelhetők, amíg látogatják az oldalt és újabb reflexiókat fűznek hozzájuk.

Minden internetes fórumnak van egy gazdája, aki szemmel tartja annak működését.  Gyakran feladatai között szerepel az illetlen, nem témába vágó üzenetek eltávolítása. A népszerű, nagy fórumokon ez hatalmas mennyiségű munkát jelentene, ezért a legtöbb fórum szoftver, például a vBulletin és a phpBB képes megszűrni a beérkező tartalmakat.

Mivel a fórumok tartalma folyamatosan bővül, ezért a webes tartalmak tetemes részét képezik. 

Fórum - mi szükséges hozzá?

Saját fórum indításához szükségünk lesz egy saját VPS szerverre vagy felhő alapú infrastruktúrára, melyen egy webszerver alkalmazás segítségével futtatunk valamilyen előre megírt vagy saját fejlesztésű motort.

internet, közösség, fórum, forum, vps, felhő, cloud, iaas, weboldal, weblap, honlap, webszerver, webserver, webfórum, webforum

 
Támogatott rendszereink