SERVIRA / Fogalomtár / Webfejlesztés

Webfejlesztés

Webfejlesztés - mi az?

A webfejlesztés fogalma magába foglalja egy oldal létrehozását, megépítését és fenntartását is.  Olyan területeket ölel fel, mint a tervezés, a publikálást, a programozás, valamit az adatkezelés.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Webfejlesztés - mit takar?

Fontos megjegyezni, hogy a webfejlesztés nem azonos a webtervezéssel. Technikailag a tervező HTML és CCS kódokat használ a felület létrehozásához, a fejlesztők pedig ugyan bevonhatóak a tervezési munkákba is, de többnyire webes scripteket írnak olyan nyelveken, mint amilyen a PHP vagy az ASP. Emellett a webfejlesztők a dinamikus oldalak által használt adatbázisok kezelését és karbantartását is elvégzik.

Webes tartalmak számtalan módon hozhatók létre: például szöveges szerkesztőken történő kódolással, vagy olyan programok használatával, mint amilyen a Dreamweaver. De a blogszerkesztő felületek is ide sorolhatóak. Az elmúlt években a Perl, a Storytlr és a WordPress rendszerek váltak népszerűvé. Ezek az eszközök megkönnyítik egy webes alapú felülettel a honlapok készítését és karbantartását.

Láthatjuk, hogy ma már rengeteg módon lehet létrehozni oldalakat, de általában nagy különbségek mutatkoznak a testreszabás és az egyszerűség tekintetében.  Éppen ezért a legtöbb nagyobb, komoly vállalat nem használ előre gyártott sablonokkal dolgozó programokat saját webtárhelyuk kiépítéséhez, inkább felkérnek egy erre specializálódott csapatot, akik megtervezik és karbantartják számukra az egyedi tervezésű honlapjukat. A kisebb szervezetek ezzel szemben inkább részesítik előnyben az olyan sablonokkal operáló programokat, mint a Perl.

Webfejlesztés - hogya érdemes nekiállni?

Ahhoz, hogy az általunk fejlesztett webtárhely mindenképp az elvárásaink szerint működjön szükségünk van a megfelelő hardveres erőforrásokra is. Ezt saját VPS szerver, illetve nagyobb projektek esetén felhő alapú infrastruktúra tudja biztosítani. Emellett szükség van az adott script-nyelvek használatát lehetővé tévő modulok telepítésére is.

inetnert, honlap, weblap, weboldal, fejlesztés, webfejlesztés, web development, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink