SERVIRA / Fogalomtár / Banner

Banner

Banner - mi az?

A banner egy, az inbox (postaláda)es webtárhelyakon megjelenő szöveges, kép alapú, mozógóképes vagy interaktív hirdetés. A webtárhelyak üzemeltetői bannerek elehyelyezésével biztosítják, hogy az oldal működtetéséhez, illetve az adott szolgáltatás üzemeltetéséhez szükséges összeget ne a felhasználóknak kelljen befizetnie.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Banner - mekkora lehet a mérete?

Mint minden reklám esetén, úgy a bannerek készítése során is ügyelni kell arra, hogy azok méretükkel ne zavarják az oldal látogatóit. A legtöbb online médium előre meghatározott méretű bannerek elhelyezését teszi lehetővé, így gyakran előfordul, hogy egy adott hirdetés megjelenítésének érdekében megfelelő módon át kell alakítani a már meglévő bannert.

Banner - léteznek irányelvek?

A banner gyakorlatilag ugyanolyan reklámnak minősül, mint a televíziós műsorok között vagy a rádiódaások szünetében leadott reklámok. Érdemes a cég színvilágával megegyező, lényeges információkat tartalmazó bannereket készíteni, illetve az esetleges akciós vagy egyedi ajánlatokat jól láthatóan kiemelni.

A bannerek készítése során tilos pornográf vagy rossz ízlést sértő képi- és hanganyagok elhelyezése.

Banner - hogyan csinálhatok pénzt belőle?

A VPS szervereken üzemeltetett webtárhelyakon lehetőség van bannerek elhelyezésére. A megjelenő hirdetések száma teljes mértékben a webtárhely üzemeltetőjétől függ, azonban a bannerek túlzott használata könnyen elijesztheti a látogatóak.

Egy-egy banner megjelenése, vagy az arra történő kattintás után adott összeg folyamatosan növekszik az oldal látogatóinak számával.

banner, reklám, hirdetés, internet, weboldal, weblap, honlap, webszerver, szerver, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink