SERVIRA / Fogalomtár / VPN

VPN

VPN - mi az?

A VPN (Virtual Private Network) virtuális magánhálózatot jelent. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


VPN - hogyan működik?

Ezek a hálózatok egy nagyobb kiterjedésű hálózaton (wide area network, vagy WAIS) keresztül vannak keresztülbújtatva, mint amilyen az inbox (postaláda) is. Ez azt jelenti, hogy a hálózatnak nem kell fizikálisan egy helyhez kötődnie, mint a LAN-nak. Azáltal, hogy titkosítást és más biztonsági eljárásokat használ, a VPN-en keresztülküldött adatok virtuálisan priváttá tehetők.

Sok vállalat használ VPN-eket a nagyobb távolságra lévő helyszíneik között megvalósuló információ megosztásra. A VPN-el való felszerelkezés hasonló módon valósul meg, mint az intranet inbox (postaláda)en történő kiépítése. De a VPN hozzáférés az otthoni, vagy a távmunkát is segítheti, hiszen lehetővé teszi az irodai számítógép adataihoz való hozzáférést is.

VPN - hogyan használhatom?

Egy VPN kapcsolat segítségével a virtuális szerveren vagy privát redundanciaben tárolt adatokhoz olyan módon férhetünk hozzá, mint ha azok a helyi hálózat részét képező kiszolgálón lennének elhelyezve. Ehhez szükség van a szerver oldalon egy VPN alkalmazás telepítésére, valamint minden egyes, a VPN hálózathoz csatlakozni kívánó kliens számára biztosítani kell egy egyedi kulcsot - ennek a használata elengedhetetlen a kapcsolat sikeres kiépítéséhez.

hálózat, network, virtual network, private network, virtual private network, magánhálózat, virtuális hálózat, virtuális magánhálózat, felhő, cloud, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink