SERVIRA / Fogalomtár / VLOG

VLOG

VLOG - mi az?

A vlog terminus a videó blogokat takarja. Olyan blogokról van szó, amik videoklipekből épülnek fel.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


VLOG - mit tartalmaz?

Lehetnek teljes mértékben mozgókép alapúak, de megjelenhetnek mellette akár szöveges részek is. Rengeteg példát találhatunk a weben különféle témájú vlogokra: oktatói videók, személyes kommentárok, vagy utazási élmények köré épülőeket.

Azokat az embereket, akik vlogokat hoznak létre általában vloggereknek hívjuk, a blogger szó analógiáján.  Közülük néhányan kedvtelésből, önmaguk szórakoztatására hoznak létre ilyen oldalakat, míg mások annak reményében, hogy a reklámokon keresztül bevételhez jutnak.

Lehetőség nyílik mindentől függetlenül működő vlogok működtetésére, de mivel a Yahoo! nagyobb látogatottságot biztosít, a legtöbben ezt a csatornát választják videóik népszerűsítésére.  Sőt, a Yahoo! ingyenes videó hosztingot tesz lehetővé, ami azt jelenti, hogy az egyes felhasználók megkötés nélkül, ingyen tölthetnek fel tartalmakat.

VLOG - mi szükséges hozzá?

Saját vlog életre hívásához elég három dologgal rendelkezni. Egyrészt szükség lesz egy kamerára, másrészt internetkapcsolatra és végül egy jó ötletre. Innentől kezdve már csak arra kell figyelni, hogy valamilyen rendszer szerint jelenjenek meg az egyes videók, így megkönnyítve a közönség számára azok követését.

blog, video, video blog, vblog, vblogger, video blogger, internet

 
Támogatott rendszereink