SERVIRA / Fogalomtár / Unfriend

Unfriend

Unfriend - mit jelent?

Az unfriend kifejezés a közösségi portálok világában használatos. Ha egy ilyen oldalon valakit hozzáadunk az ismerősi körünkhöz, akkor onnantól kezdve minden általunk nyilvánosságra hozott információt látni fog rólunk. Ha valakit eltávolítunk ebből a listából, akkor azt mondjuk letiltottuk (unfriend).


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Unfriend - mi történik ilyenkor?

Számtalan okból dönthetünk úgy, hogy egy ismerősünket letiltjuk, például ha túl gyakran ír, vagy zavarón sok tartalmat oszt meg az üzenőfalunkon.  Ha a letiltás megtörténik, akkor az illetőnek többé nincs olyan hozzáférése a profilunkhoz, mint amilyen korábban a baráti státuszban volt.

Előfordulhat olyan helyzet is, amikor a megoldás a tömeges letiltásban keresendő, ez azt jelenti, hogy egy időben több személy is lekerül a barátokat összefoglaló listáról.

Rengeteg MySpace és Facebook felhasználó online baráti köre akár több száz, vagy több ezer ismerőst is számlálhat, akiknek többségét nem is ismerik a való életben és mivel ezek az emberek a személyes adatokhoz és képekhez is szabad utat kapnak érdemes őket letiltani.

szociális oldal, szociális háló, hálózat, social, social network, friend, barát, unfriend, letiltás

 
Támogatott rendszereink