SERVIRA / Fogalomtár / Troll

Troll

Troll - mi az?

Az internetes trollok valóban léteznek  és valódi problémákat okozhatnak. A számítógépes világban trolloknak nevezzük azokat az embereket, akik sértő, lázító vagy az adott témához egyáltalán nem kötődő hozzászólásokkal élnek. Ezek a kommentárok többnyire közösségi oldalakon, webes webfejlesztésokon, hírek utáni bejegyzésekben vagy online webfejlesztésokon fordulnak elő.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Trollok - mit csinálnak?

Ezek a trollok rengeteg különféle okból írhatnak ilyen jellegű hozzászólásokat: előfordulhat, hogy egyszerűen csak fel akarnak piszkálni egy leült beszélgetést, vagy az is lehet, hogy figyelemre vágynak. Páran közülük különböző cikkek alatt értekeznek az érzéseikről, amik vagy kapcsolódnak annak tartalmához, vagy egyáltalán nem. Legrosszabb esetben ezek a hozzászólások szükségtelenül parttalan viták melegágyai lehetnek.

Az ilyen jellegű tevékenységet összefoglaló néven trollkodásnak is nevezzük. Szerencsére a moderátorok és a webmailek szelektálják azokat a tartalmakat, amik nagyon szélsőségesek, vagy sértőek, esetleg nem kapcsolódnak szorosan a témához. Fontos, hogy ne éljünk vissza az interneten való szólásszabadsággal és tiszteletben tartsunk másokat.

fórum, internet, internetes fórum, troll, weblap, honlap, weboldal

 
Támogatott rendszereink