SERVIRA / Fogalomtár / Reciprocal link

Reciprocal link

Reciprocal link - mi az?

A reciprocal link kölcsönös kapcsolatot jelent a webtárhelyak között. Például, ha A webmester kapcsolódik B webtárhelyhoz, akkor a B webtárhely hozzáadhat egy reciprocal linket, így két olyan webtárhelyt kapunk, amik össze vannak kapcsolva.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Reciprocal link - mi a célja?

Az ilyen jellegű összekapcsolást általában két céllal végzik el. Egyrészt, hogy kiépítsék a társulás alapjait két oldal között, másrészt azért, hogy emeljék a keresőprogramok által nyújtott helyezést. Ha ez a két webtárhely egymást kiegészítő tartalmakkal bír, akkor a fejlesztők általában úgy döntenek, hogy hasznos lehet az összekapcsolásuk.

Ezt az online megvalósuló partneri viszonyt úgy lehet a legegyszerűbben kiépíteni, ha megjelenítik saját oldalukon a partner címét, és fordítva. Sőt, ha valaki több honlapot is birtokol, akkor azért is célszerű azokat összekötni egymással, hogy a látogatók tudomást szerezzenek a többi oldalról is.

A reciprocal linkek másik funkciója a keresőoptimalizálással együtt nőtte ki magát. A keresőmotor rangsoroláskor használt algoritmusoknál fontos tényező a bejövő linkek (link" style="text-decoration: underline;">backlink) száma. A kapcsolatok pedig segíthetnek növelni a webhely keresőmotor rangsorolását. De amióta már a honlapok minőségét is monitorozzák a keresők, azóta ez a módszer már nem minden esetben célravezető.

Reciprocal link - mikor érdemes használni?

Reciprocal linket akkor érdemes elhelyezni a webmesteron, ha  VPS szerverünkön olyan portált futtatunk, amely valamilyen másik portállal partneri viszonyban áll.

internet, weblap, honlap, weboldal, link, reciprocal link, backlink, webserver, webszerver, server, szerver, felhő, cloud, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink