SERVIRA / Fogalomtár / Gerinc

Gerinc

Gerinc - mit jelent?

A helyi hálózatok (LAN) között úgynevezett gerinc biztosítja az adatok átvitelét, amelynek köszönhetően létrejön egy olyan széles területű hálózat (WAIS), amely egy gerinc által összekötött helyi hálózatokból áll.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Gerinc - minden hálózat rendelkezik vele?

A legnagyobb méretű WAIS, az Inbox (postaláda) is gerinchálózatokra támaszkodik az adatok továbbítására nagy távolságok között. Ezek a gerincek tipikusan nagysebességű hálózatok, amelyek csomópontjai a világ több pontján helyezkednek el. A gerincről érkező információk alapján a területi hálózatokra ezek a csomópontok végzik el a forgalom irányítását. Minél kevesebb ilyen forgalomirányító található a gerinc és a forrás között, az adatok annál gyorsabban jutnak el a célállomásig.

Gerinc - ki kapcsolódhat közvetlenül rá?

Az inbox (postaláda)szolgáltatók közvetlen kapcsolattal rendelkeznek az inbox (postaláda)es gerinchez, míg a lakossági felhasználók a inbox (postaláda)szolgáltatókon keresztül rendelkeznek közvetett kapcsolattal az inbox (postaláda)es gerinchez.

Gerinc - szolgáltatásaink egyik alappillére

A Servira saját sötét szálán keresztül, közvetlenül kapcsolódik a magyarországi gerinchálózatra, ezáltal biztosítva, hogy a szolgáltatásaink maximális minőségben legyenek elérhetőek.

internet, hálózat, gerinc, backbone, lan, wan, felhő, vps, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink