SERVIRA / Fogalomtár / Portál

Portál

Portál - mi az?

Internetes vonatkozásban a portál kifejezés olyan webtárhelyt jelent, ami a böngészés kezdőlapjaként funkcionál. Ilyen közkedvelt kezdőoldalak lehetnek például a Yahoo, az Excite, a Lycos, a Netscape, az AltaVista, az MSN és az AOL.com.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Portál - hogyan működik?

Ezek mellett vannak persze a szűkebb érdeklődési köröknek is megfelelő kisebb portálok (niche portálok) is. Ilyenek lehetnek a számítógépek és a technológia iránt érdeklődők számára a C|net, a befektetőknek a Fool.com és a Garden.com a kertészkedésért rajongóknak.

A legtöbb nagyobb portál akár millió másik, kisebb oldalt ajánlhat fel a látogatóknak. Ezen felül rendelkeznek egy gyűjteménnyel is, ami kategória szerint rendezi az egyes oldalakat. Fő céljuk ezzel az, hogy segítsék más, a felhasználó érdeklődési körébe illeszkedő oldalak megtalálását, de emellett ma már számtalan információt tartalmaznak a saját felületükön is.

Portál - hogyan lehet saját portálom?

Portálként gyakorlatilag bármilyen internetes webtárhely funkcionálhat. Ahhoz, hogy saját portált indítsunk szükségünk van egy virtuális magánszerverre, amelyen egy webszerver alkalmazást futtatva bárki számára elérhetővé válik webtárhelyunk.

internet, honlap, weblap, weboldal, kezdőlap, portál, webszerver, webserver, server, szerver, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink