SERVIRA / Fogalomtár / Pinterest

Pinterest

Pinterest - mi az?

A Pinterest egy olyan közösségi hálózat, ami az ötletek és gondolatok megosztásában segít. A Pinterest lehetővé teszi különböző tartalmak nyilvánosságra tételét, vagy mások által közzétett tartalmak megosztását.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Pinterest - hogyan működik?

A Pinteresten egy ingyenes regisztrációt követően saját felület alakítható ki, amin a felhasználók ízlésüknek megfelelően különböző tartalmakat tehetnek közzé. A Pinterest közösség tagjai a legváltozatosabb témákban oszthatják meg véleményüket egymással, legyen szó akár receptekről, lakásdekorálási tippekről, fényképezésről vagy játékokról.

A Pinterest lehetővé teszi képek unfriendét az adott fotó témájának megfelelő felületekre is, vagy azt is, hogy a többi felhasználó által közzé tett tartalmak között böngésszünk, ez fordítva is működik: az általunk nyilvánosságra hozott bejegyzéseket szintén bárki láthatja. A Pinterest lehetőséget biztosít arra is, hogy egy-egy bejegyzésre válaszoljunk saját Pinterest bejegyzésünkkel. Ezen kívül, ha kedvünk tartja, megjegyzéseket fűzzünk hozzá, vagy egyszerűen a tetszik gomb megnyomással fejezzük ki, hogy mennyire volt az adott bejegyzés kedvünkre való.

A Twitter példáját követve a Pinterest-en is beállítható, hogy egyes felhasználók bejegyzései valós időben is követhetőek legyenek: ha találkozunk egy olyan írással, vagy képpel, ami különösen felkeltette az érdeklődésünket, akkor az összes követése gombra kattintást követően megkapjuk az összes, attól a felhasználótól származó bejegyzést. Ha pedig csak egy bizonyos oldalt szeretnénk figyelemmel kísérni, akkor a követés opciót kiválasztva, ezt is könnyűszerrel megtehetjük. Ha viszont amellett döntünk, hogy leiratkozunk a lehetőségről, arról a Pinterest nem küld külön értesítést a felhasználóknak.

internet, pinterest, social, social media, social site, szociális média, szociális háló, szociális oldal, social network

 
Támogatott rendszereink