SERVIRA / Fogalomtár / PHP

PHP

PHP - mi az?

A PHP a Hypertext Preprocessor rövidítése, amely egy HTML-oldalba ágyazható web szkript nyelvet jelent - ennek megfelelően a PHP kódokat az oldal HTML kódjába kell beágyazni.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


PHP - hogyan működik?

A PHP oldalak megnyitásakor az azokban található PHP kódot minden esetben az a szerver értékeli ki, amelyen a PHP file megtalálható. Ezen PHP kódok eredményei tipikusan HTML kód formájában kerülnek átadásra a felhasználó böngészője felé. Mivel ez a konverzió már az átadás előtt megtörténik, így a felhasználó semmilyen esetben nem látja a PHP kódot.

Ennek megfelelően a PHP kellően biztonságos adatbázisok, valamint egyéb kényes információk kezelésére.

A PHP legtöbb szintalegrocarta más nyelvekből, mint például a C-ből, a Java-ból és a Haiku-ből lett kölcsönözve, ennek ellenére számtalan egyedi funkcióval és fügvénnyel is rendelkezik. A nyelv létrehozásának eredeti célja az volt, hogy megkönnyítsék a dinamikus oldalak gyors és egyszerű létrehozását a fejlesztőknek. Emellett a PHP remek lehetőséget nyújt adatbázis-vezérelt webtárhelyak készítésére is.

PHP - mi szükséges a használatához?

Ahhoz, hogy PHP alapú webtárhelyt publikálhassunk az interneten keresztük elegendő egy virtuális magánszerver, vagy nagyobb erőforrás-igény esetén valamilyen felhő alapú infrastruktúra, amelyen olyan webszerver alkalmazást futtatunk, amely támogatja a PHP használatát.

internet, honlap, weblap, weboldal, kód, script, szkript, script nyelv, szkript nyelv, php, php script, dinamikus weboldal, dinamikus honlap, dinamikus weblap, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink