SERVIRA / Fogalomtár / VMware

VMware

VMware - mi az?

A VMware egy amerikai cég, amely különböző virtualizációs és felhő alapú megoldásokhoz szükséges szoftvereket és szolgáltatásokat kínál.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


VMware - hogyan működik?

A VMware asztali alkalmazása Microsoft Windows, Linux vagy Mac OS X operációs rendszeren fut, míg a VMware ESX / ESXi hypervisorok közvetlenül a szerveren futnak és nem igénylik külön operációs rendszer jelenlétét.

A VMware teljeskörű virtualizált hardveres környezetet biztosít a vendég operációs rendszerek számára, amely során virtualizálja a grafikus megjelenítőt, a hálózati csatlakozót valamint a merevlemezt. Az USB, soros és párhuzamos csatlakozóval szerelt eszközök úgynevezett "pass-through" megoldással, manuálisan csatlakoztathatóak a VMware által virtuálisan futattatott számítógéphez.

A VMware virtuális gépek leállításukat követően könnyedén másolhatóak, áthelyezhetőek más számítógépekre, ahol ugyanabból az állapotból lehet folytatni a használatukat. Nagyvállalati környezetben ugyanezt a VMware vMotion segítségével lehet megtenni, amely képes átmigrálni a virtuális gépeket egy másik fizikai szerverre.

A VMware virtualizációs technológiája korban megelőzi az x86 utasításkészletének virtualizációs részét, így ennek megléte sem szükséges a VMware használatához. Azonban a hypervisor ma már úgy működik, hogy az utasításkészlet megléte esetén kihasználja annak előnyeit.

VMware szoftverek

Desktop

Szerver

Cloud

virtualizáció, virtuális gép, vmware, vmware virtualizáció, vmware player, vmware workstation, vcloud, cloud, felhő, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink