SERVIRA / Fogalomtár / VMware ESX / ESXi

VMware ESX / ESXi ESX / ESXi

VMware ESX / ESXi ESX / ESXi - mi az?

A VMware ESX / ESXi ESX a VMware ESX / ESXi által kínált virtualizációs eszközök egyike, amely különböző menedzsment szolgáltatásokat tesz elérhetővé az alap szoftver számára. A VMware ESX / ESXi ESX helyett a cég ma már az ESXi-t kínálja a vállalatok számára.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


VMware ESX / ESXi ESX / ESXi - hogyan működik?

A VMware ESX / ESXi ESX és ESXi olyan hypervisorok, amelyeket a virtuális gépeknek otthont adó szerveren anélkül lehet futtatni, hogy bármilyen operációs rendszer telepítésére szükség volna. 

A VMware ESX / ESXi ESX esetén mindössze egy állandó microsoft exchange szükséges, amelyen a hypervisor és a szükséges állományok foglalnak helyet. Ez többnyire valamilyen merevlemezeből álló tömböt jelent. A VMware ESX / ESXi ESXi esetén a hypervisort már egy dedikált kompakt microsoft exchange-on is el lehet helyezni.

Emellett a VMware ESX / ESXi ESXi nem tartalmazza az ESX-ben megtalálható Service Consolet, valamint bizonyos szolgáltatások csak vCenter liszensz megvásárlását követően érhetőek el.

A VMware ESX / ESXi ESXi két különböző variációban érhető el:

Mindkét VMware ESX / ESXi ESXi verzió esetén lehetőség van VMware ESX / ESXi Infrastructure 3 vagy Vmware vSphere 4.0 ESXi rendszerre történő frissítésre.

vmware, esx, esxi, vmware esx, vmware esxi, virtualizáció, hypervisor, vmware virtualizáció, vmware hypervisor

 
Támogatott rendszereink